Vraag & antwoord

Kan een bed in een afwijkende maat besteld worden?

Beddelicious bodems en matrassen zijn in verschillende breedte- en lengtematen verkrijgbaar. Afwijkende maten zijn leverbaar op aanvraag, voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door het contactformulier in te vullen.

In welke afmetingen zijn Beddelicious bedden verkrijgbaar?

Beddelicious bodems en matrassen zijn in verschillende breedte- en lengte maten verkrijgbaar. De bodems en matrassen gaan zelfs tot en lengte van 2.40 meter. Op de productpagina van ieder product staan de standaard afmetingen beschreven.
Mocht de gewenste afmeting er niet bij vermeld staan of voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door het contactformulier in te vullen.

Is het mogelijk om een Beddelicious bed te verhogen of verlagen?

Het is mogelijk om de Beddelicious boxspring te verhogen of te verlagen, dit zal met verschillende poothoogten gerealiseerd kunnen worden.
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door het contactformulier in te vullen.

Hoe lang duurt het voordat ik gewend ben aan mijn nieuwe matras?

Uw lichaam heeft meestal één tot enkele weken nodig om te wennen aan een nieuwe matras. Daarnaast wordt een nieuwe matras in het begin veelal als stugger ervaren.
Mocht u na enkele weken nog steeds niet tevreden zijn over uw matras(sen), dan kunt u aanspraak maken op de Beddelicious omruilgarantie. Hierbij kunt u de matras(sen) binnen 30 dagen kosteloos omruilen. 
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door te kijken bij omruilgarantie en instelgarantie.

Kan ik mijn matras, als deze niet bevalt, kosteloos omruilen?

Ja, dat kan. Echter moet u rekening houden met een wenperiode van enkele weken. U moet uw lichaam de tijd gunnen te wennen aan een nieuw matras. Mocht u na enkele weken toch niet te vreden zijn met uw matras kunt u aanspraak maken op de Beddelicious omruilgarantie of instelgarantie
Hierbij kan de matras binnen 30 dagen kosteloos omgeruild worden en bij de matrassen met instelgarantie kan dit zelfs tot een half jaar. 
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers.

Kan ik mijn matras (hoes) reinigen?

Onze Beddelicious (top)matrashoezen zijn standaard gevuld met klimaatvezel en kunnen op 40 C° gewassen worden in de wasmachine. Let wel op, heeft u gekozen voor de extra optie gevuld met scheerwol, dan kunt u de tijk niet zelf wassen en dient u de reinigingsvoorschriften voor wol aan te houden (zie onderstaande).
De volgende afritsbare matrashoezen worden standaard voorzien van klimaatvezel en kunt u wassen in de wasmachine:

  • BM100
  • BM200
  • BM300
  • BML300
  • BT1
  • BT2

Onze Beddelicious Blocks matrashoezen zijn standaard gevuld met scheerwol en kunnen chemisch gereinigd worden.
De volgende afritsbare matrashoezen kunt u chemisch laten reinigen:

  • BM400
  • BM500
  • BM600

Wat is de levensduur van een Beddelicious matras?

Gemiddeld gaat een matras 10 jaar mee, Beddelicious adviseert om uw matras rond de 10 jaar te vervangen. De levensduur van een matras wordt bepaald door de samenstelling en het gebruik. 
De verschillende Beddelicious matrassen zijn ontworpen om het vocht dat u ’s nachts verliest goed op te nemen en af te voeren. Daarnaast is een goede ventilatie ook erg belangrijk, een slaapomgeving waar goed geventileerd wordt, maar een goed ventilerende bedbodem kan bijdragen aan de levensduur van het matras. 

Kan de hardheid van mijn matras aangepast worden?

Door de omruil- en instelgarantie die Beddelicious op zijn matrassen biedt is het mogelijk om uw matras om te ruilen of opnieuw in te (laten) stellen. Het matras kan in veel gevallen in een hardere of soepelere hardheid geleverd of aangepast worden. 
In de meeste gevallen worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht en is het een service van Beddelicious. 
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door te kijken bij omruilgarantie en instelgarantie.

Kunnen alle Beddelicious matrassen op een verstelbare bedbodem?

Ja, alle Beddelicious matrassen kunnen geplaatst worden op een verstelbare bedbodem. De matrassen hebben de souplesse om naadloos aan te sluiten op verstelbare boxsprings of spiraalbodems. Om te voorkomen dat de matrassen op de verstelbare boxsprings gaan schuiven, zijn de boxsprings voorzien van een antislip laag. 

Kunnen Beddelicious matrassen gecombineerd worden met niet Beddelicious bedbodem?

Ja, Beddelicious matrassen kunnen gecombineerd worden met niet Beddelicious bedbodems. Beddelicious matrassen en bodems zijn speciaal op elkaar afgestemd, voor het beste slaapcomfort kunnen deze producten met elkaar gecombineerd worden. 

Ik heb een defect en/of beschadigd product ontvangen, wat nu?

Wij adviseren u dit de bezorgers te melden. Is het defect of de beschadiging na bezorging zichtbaar, adviseren we u contact op te nemen met Beddelicious.

Hoeveel jaar garantie zit er op een Beddelicious product?

Beddelicious kent verschillende garanties, zo geeft Beddelicious op verschillende producten een omruil- of instelgarantie. Daarnaast geldt de algemene garantie op al onze producten. Op showroommodellen geldt een aangepaste garantie, die is opgenomen in de algemene garantie.
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met een van onze dealers of door te kijken bij omruilgarantie, instelgarantie of algemene garantie.

Hoe kan ik losse onderdelen bestellen?

Voor het bestellen van losse onderdelen kunt u contact opnemen door het contactformulier in te vullen of door contact op te nemen met een van onze dealers.

Nemen jullie mijn oude matras mee?

Beddelicious biedt de mogelijkheid uw oude matras retour te nemen. De bezorgers nemen de oude matrassen retour en zorgen voor een juiste bestemming, zodat de materialen weer hergebruikt kunnen worden. Goed voor u en het milieu.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Beddelicious nieuwsbrief?

U kunt zich aanmelden voor de Beddelicious nieuwsbrief via het contactformulier.